Mångfaldshjälte priset 2014 – Vinnarna

 

Vinnarna till Diversityindex mångfaldspriset 2014

Kategori Ålder:
Vinnare: Martin Angelin
(Johan Wessman delade ut priset
)

Vinnaren har sedan början på 2000 talet vigt sitt liv åt att förbättra kommunikation och samarbete mellan polis, äldre, pensionärer och ungdomar. Han dedikerar all sin fria tid till detta arbete och har gjort samhället mycket bättre för alla inblandade.

—————————————————————————–

Kategori Kön (Man/kvinna):
Vinnarna: Ida Åkesson och Agnes Holmberg.
(Mats B Nilsson delade ut priset)

Vinnarna står för det rätta och mot oacceptabel mobbning. De står för rätten att kunna utöva den sport de vill trots alla fördomar och hinder. De var duktiga på att lyfta fram ett beteende som behöver belysas i media och som vi aldrig skall acceptera, varken mot barn eller vuxna.

—————————————————————————-

Kategori Sexuell läggning:
Vinnare: Kiruna IF.
(Hanna Sigsjö delade ut priset
)

För att visa att alla är välkomna inom idrotten väljer de att hbtq-certifiera klubben och spelar i regnbågsfärgade tröjor. De har uppmärksammat en viktig fråga för att motverka tråkig jargong inom idrottsrörelsen, inom Hockey och inom sin kommun. För att de är först med detta och därmed blir förebilder och föregångare för andra klubbar och föreningar har juryn beslutat att ge årets pris kategori Sexuell läggning till Kiruna IF.

—————————————————————————

Kategori Könsidentitet/-uttryck:
Vinnare: Camilla Gisslow.
(Jeanette Larsson delade ut priset)

Man kan vara kvinna, man, dotter, son, syster, bror, mamma och pappa. Men man kan också vara Människa. En Människa som lyssnar, Respekterar och förstår vikten av att låta alla få bli den de är ämnade att vara. Med stort Mod, har Du likt en lejoninna funnits bredvid längs hela resan och visat att du är precis så som en Mamma ska vara!

—————————————————————————

Kategori Trosuppfattning:
Vinnare: Kent Wisti.
(Eva Engqvist delade ut priset
)

Genom att förespåka dialog mellan religioner, genom att tydligt stå emot extremismen och rasismen i alla former och genom sina inlägg i sociala medier, skapar han frågeställningar som gör att vi andra ta en fundering om våra roller i samhället.

—————————————————————————

Kategori Funktionsnedsättning:
Vinnare: Christoffer Lindhe.
(Mie Jernbeck delar ut priset
)

Genom sin uthållighet och vilja att inspirera andra har han utmanat både sig själv och sin omvärld.

Han är ett lysande exempel på hur vi alla kan se nya möjligheter när tillvaron är som absolut mörkast. Han är ett föredöme och en sann kämpe, en hjälte i vardagen.

Priset för kategori Funktionsnedsättning går till Christoffer Lindhe

—————————————————————————

Kategori Etnicitet:
Vinnare: Programmet Din Gata.
(Mikael Stamming delade ut priset)

Genom sitt initiativ har de skapat en effektiv kommunikationskanal som speglar det nya Sverige där alla är en del av samhället. Genom att ena samhället med sin röst och med musik har de lyckats bygga broar mellan olika kulturer och etniska grupper som formar vårt samhälle. De använder musik som medicin mot rasismen och utanförskap.

—————————————————————————-